zondag 26 juli 2015

Heel dunne pannenkoekjes met spinazievulling

Voor de flensjes heb je nodig:
75 gram speltbloem
1 ei
beetje zout peper
200 ml karnemelk
bieslook en /of tuinkers.
Klopt dit alles goed door elkaar en laat even rusten.

Voor de vulling heb je nodig:
teentje knoflook
300 gr spinazie
50 gr roomkaas
en 2 eieren

kook de eieren niet helemaal hard.

Ga verder met de flensjes en bak in een beetje boter 4 flensjes van dit deeg en houd ze warm.
Dan een scheutje olie in de pan en knijp hier 1 teentje knoflook in stuk en roer even om , doe dan de spinazie erbij en laat deze geheel slinken.
Daarna de roomkaas erdoor roeren

Pak 1 flensje en bestrijk de helft ervan met het spinazie/roomkaasmengsel.
Kap dubbel en bestrijk een kwart nog eens met de spinazie/roomkaasmengsel
leg deze op een bord en maak er zo nog 3.

Maak dan je bord mooi op met een doorgesneden gekookt ei
wat venkelgroen , rucolabloemetjes en een takje perterselie
ook allemaal eetbaar.

dit recept is voor 2 personen.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten