Voor de flensjes heb je nodig:
75 gram speltbloem
1 ei
beetje zout peper
200 ml karnemelk
bieslook en /of tuinkers.
Klopt dit alles goed door elkaar en laat even rusten.
Voor de vulling heb je nodig:
teentje knoflook
300 gr spinazie
50 gr roomkaas
en 2 eieren
kook de eieren niet helemaal hard.
Ga verder met de flensjes en bak in een beetje boter 4 flensjes van dit deeg en houd ze warm.
Dan een scheutje olie in de pan en knijp hier 1 teentje knoflook in stuk en roer even om , doe dan de spinazie erbij en laat deze geheel slinken.
Daarna de roomkaas erdoor roeren
Pak 1 flensje en bestrijk de helft ervan met het spinazie/roomkaasmengsel.
Kap dubbel en bestrijk een kwart nog eens met de spinazie/roomkaasmengsel
leg deze op een bord en maak er zo nog 3.
Maak dan je bord mooi op met een doorgesneden gekookt ei
wat venkelgroen , rucolabloemetjes en een takje perterselie
ook allemaal eetbaar.
dit recept is voor 2 personen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten