zaterdag 15 juni 2013

Zeekraal pesto




Heerlijk even uitwaaien achter dijk!
En tja dan kom je ook van alles tegen , tenminste als je er oog voor hebt en er beetje op gefixeerd  bent.
De wadschapen zijn er ook, aan de waddenkant met groene gras dijk natuurlijk , maar deze lopen even verder en gaan lekker luieren aan het wad. Doe ik als mens ook , dus waarom zou een schaap dat niet doen?
Even verderop is het wat moerassig ,een nattig stuk wad en daar groeide de zeekraal en lamsoor
Nog geen grote velden maar als je weet wat je zoek , zal je het wel vinden.
Van de zeekraal en lamsoor een klein beetje meegenomen.
Voor een pestootje heb je niet zoveel nodig.

Voor de pesto: 
De zeekraal  en lamsoor even afspoelen onder de kraan ( niet te lang want dan spoel je het zilte eraf )en afdrogen in theedoek.(uitslaan)
Het liefst zo min mogelijk water eraan laten zitten.
Ondertussen cashewnoten en fenegriek roosteren.
Het nootachtige van de fenegriek vind ik erg lekker smaken bij zilte produkten.
Als deze goed geroosterd zijn, alles in de blender…geraspte 'eilander' schapenkaas erbij en olie totdat het lekker smeuïg wordt.
Voor een nog meer zilte smaak kan er gedroogd zeewier en/of dille bij.
Laten draaien totdat het een mooi smeerseltje wordt.
Deze lekkernij op een toastje doen en genieten.
Je kan je toastje ook nog verrijken met garnalen , zalm of gerookte paling…een plakje kaas of plakje komkommer.
Alles is weer mogelijk ,…en  het zoute zeewater loopt me bijna weer in de mond bij het schrijven van deze blog.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten