vrijdag 21 maart 2014

Knolselder

De knolselder
een heerlijke frisse groenten en je kan er alle kanten mee uit.
Door salades, gekookt, gewokt, in ovenschotels of door de sapcentrifuge voor een gezond glas sap.
Nou noem maar op, vele mogelijkheden.

Maar als je alle stengels van de harde kern hebt afgebroken dan kan je deze weer in het water zetten en begint het stronkje opnieuw uit te lopen. Je krijgt geen stengels maar wel veel blad...zo fris-groen.
lente-groen, prikkel-groen
Laat lekker gaan , wel zorgen dat het 'kontje' steeds in het water staat.
(dat gaat makkelijk op een schoteltje)

Het frisse groen oogt heel mooi maar smaakt later ook heel goed  als je het klein snijd op de salade strooit,
over je broodje kaas
of ter versiering in je glas bouillon,
door de tomatensap.

Knolselder het is een veelzijdig produkt.


Het enige jammere is dat ik het steeds moet kopen.
Het lukt me maar niet om het zelf op te kweken , niet uit zaad , niet van gekochte plantjes, niet van gekregen voorgetrokken zaad.
Het lukt me gewoonweg niet.
Maar de aanhouder wint vast een keer.

Een uitgelopen stronkje dat lukt me wel en de macrolens nog beter!









2 opmerkingen:

  1. Zeker beginnersgeluk heb ik dan want ik heb bleekselderij gezaaid in de vensterbank en het komt prima op. Hoe het zich verder straks op mijn volkstuin gaat ontwikkelen is natuurlijk nog maar de vraag, Rauwe stengels bij de borrel is ook lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hallo Pauline, of je hebt groenere vingers als ik.
      De aanhouder wint hoor, ik zal het ooit voor elkaar krijgen.
      Veel succes!
      groet Janneke

      Verwijderen