vrijdag 8 juli 2016

Dikke koek

Dikke koek
We weten niet of het echt een Wierings recept is , maar mijn oma maakte dit altijd en wij hebben het allemaal beetje overgenomen.
En het is zo lekker en altijd komen er ook weer de oude verhalen naar boven.

1p. zelfrijzend bakmeel
3 eieren
melk
gerookt vetspek
150gr. rozijnen.

maak van meel, eieren, melk e de rozijnenn een pannenkoeken beslag , beetje dikke als je normaal doet.
Neem een pan met dikke bodem en bekleed deze tot boven aan de rand met vet spek , giet( met een zetje)  hier het beslag op.
Zet dit alles op warmtebron maar zo zacht mogelijk.
Het moet heel langzaam garen. Ongeveer 2 uur.

Als spek beetje knapperig geworden is en de bovenkant droog keer je het geheel om en dan nog een half uurtje op heel zacht.

Erbij doe je gesmolten boter en suiker.
En toe om de gaatjes te vullen een heerlijke groentesoep!

Vreemd??? misschien wel maar oh zo lekker.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten