donderdag 2 april 2015

Speltbollen

150 gr. speltkorrels een nachtje in de week zetten in 225 melk/water/karnemelk, dat maakt niet zoveel uit. Net wat je lekker vindt of in huis hebt.
De volgende dag doe je de melk met de speltkorrels in de blender en maal dit fijn.
Dan 200 gr. biotarwebloem erbij
3 theelepels gedroogde gist
1 theelepel suiker
1 theelepel zout

Doe dit alles in de broodbakmachine en laat dit op stand deeg gaan.
Als dit programma klaar is dan uit bakblik halen en nog eens doorkneden en mooie bolletjes van maken.
Leg ze op een bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven van 180° ongeveer 45 minuten gaan.
Daarna op rooster laten afkoelen.

Het zijn heerlijke bollen waar je echt op moet kauwen , maar dat vind ik juist zo heerlijk en ik had ze afgelopen week mee met wandelen.
Daar kon ik het lang op volhouden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten