donderdag 29 januari 2015

Dikke rib

Ik heb mijzelf een slowcooker kado gedaan
Zit al erg lang naar zo'n heerlijke pan te lonken.
En nu kon ik de verleiding niet meer weerstaan.

Pan besteld en toen deze de volgende dag in huis was ook meteen maar om boodschappen.

Dikke riblappen
ui in dit geval sjalotjes gewoon heel laten
blikje tomaten
doosje champignons
ketjap, zou, peper.

De dikke riblappen heb ik in brokken gesneden en met bloem bestoven.
(Dit doe ik altijd in een plastic zakje, bloem zout peper en vlees erin , dan met lucht erbij , zakje dichtdraaien en schudden. Dan in een zeef en overtollige bloem gaat eraf)
Even aanbraden zodat er een korstje aan komt (dat gaat nou eenmaal niet in de slowcooker, maar houd ik wel van.
Dit gaat in de slow

cooker, dan de uien er heel bij , de champignons in tweeën omdat het nogal erg grote waren.
dan het blikje met hele tomaten even door de blender en dit erbij , dan nog beetje ketjap.
Nou en dan de slowcooker op low en laat maar gaan.
Na 7 uur heb ik de pan geopend en geproefd....
Oh wat was dat lekker en wat een zacht, mals vlees is het geworden.
Pan is nu al geslaagd bij mij....ik doe er dik van.

De onderste foto ziet beetje vreemd maar al het vocht druipt zo via het deksel weer terug in de pan , er verdampt dus niets.
Alles blijft behouden.....als je dit weet ziet het er lekker uit.
En zo smaakte het ook.
Komen vast nog meer recepten.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten