zaterdag 20 juni 2015

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Doe een klontje boter in de pan en smoor er een knoflookje en uitje in.
Ondertussen de spinazie spoelen en laten uitlekken.
Bij de ui doe je kurkuma en veel tijm , beetje zout en peper
Daarna de spinazie en laat deze geheel slinken,
Laat het geheel een tijdje staan totdat het afgekoeld is .
Doe deze dan door de blender..
Als je er aan toe bent dan kan je een beetje boter smelten en bloem erbij om een roux te maken.
Dan de afgekoelde spinazie erbij en giet er zoveel vocht bij zoals jij je soep het lekkerst vind.
dat kan met vocht als melk, of bouillon.

Om het af te maken het ik er een eetlepel crème fraîche bij gedaan, daardoor wordt het iets romiger
Als variatie kan je ook uitgebakken spekjes of meegekookte hamreepjes erdoor doen

Erbij heb ik soldaatjes
dat is oud brood aan reepjes gesneden en even opgebakken in de koekenpan met olie en knoflook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten