vrijdag 8 juli 2016

Lakenverlder vlees

Op de boerderij van fam. Linker wordt nog ouderwets geboerd.
Op dit kleinschalige bedrijf grazen de koeien op kruidenrijk grasland waar ook de weidevogels kunnen broeden.
Pas als de jongen groot genoeg zijn gaan zij bepaalde stukken maaien voor de wintervoorraad.
De koeien worden op een natuurlijke manier gedekt, dat wil zeggen dat de dekstier los tussen de koeien loopt, dan kan de natuur zijn gang doen.
De klaveren worden in het land geboren. meestal hoeven zij hier niet bij te helpen.
De kalveren lopen tot de winterperiode bij hun moeder in het land en genieten van moeders melk.
Daarna worden de koeien op stal gezet en komen de kalveren in groepshokken met een strobed.
Ook hier worden zij op een natuurlijke manier gevoerd.
Vanaf dat de kalveren ongeveer 15 maanden oud zijn worden ze geslacht, dit proberen zij ongeveer een keer per 6 weken te doen, zodat zij het hele jaar vlees kunnen leveren.
Het vlees smaakt vol, eerlijk en puur.
Deze koeien hebben een goed leven en zijn met passie verzorgd door fam. Linker 
En dat proef je!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten