donderdag 7 juli 2016

Magere runderlappen

Lakenvelders in de slowcooker

1 pond magere runderlappen
zout , peper
1 theelepel piment
3 uien
flinke scheut ketjap
klein scheutje azijn
gekookt water
half blikje tomatenblokjes
1 bouillonblokje
1 tak roosmarijn
3 toptakjes maggiplant

de magere runderlappen met zout en peper inwrijven.
Braad dit aan in de koekenpan
ondertussen water koken en uien snijden.
doe de uien onder in de slowcooker met een beetje gekookt water erop.
Dan bestrooien met een theelepel piment.
Laat de slowcooker verwarmen .
Als de lappen aangebraden zijn dan over doen in de slowcooker.
Daarover heen wat ketjap , gekookt water , roosmarijn en maggiplant en het bouillonblokje fijn wrijven.
Zet dit een uurtje op high en laat dan nog 3 uur op low staan
Zo gaar als boter.

Vlees van fam. Linker te Hippolytushoef.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten