zaterdag 8 april 2017

Puur pesto

Het groen van de knolselderij is zonde om weg te gooien.
Je kan het klein snijden en over de soep doen.
Klein snijden en over de stamppot strooien,
Je kan er ook stamppot mee maken als je de bladeren even mee kookt met de aardappelen.
Je kan het wat grover snijden en op de kachel laten drogen.
Als het goed droog is dan verpulveren en je hebt een heerlijk geurend gedroogd kruid.
maar je kan er ook pesto mee maken.

Puur pesto:
knolselderijbladeren met steel kleiner snijden
wat rood-geaderde zuring
beetje venkelgroen ( wat ook vaak weggegooid wordt of in de winkel als niet eens meer aan de knol zit? )
waloten of andere noten.
uitje , knoflookje en biologische olie
en afmaken met peper en zout!
Dit alles in de blender tot een fijne homogene "saus"

Dit kan je een paar dagen in de koelkast bewaren.
Heerlijk voor door de pasta of op de boterham met een plakje kaas erover.
Eindeloos variëren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten