donderdag 5 juni 2014

Hartige taart met salade


Hartige taart met salade

2 plakjes hartige taartdeeg laten ontdooien.
Ondertussen de koolrabi raspen ook het groene blad mag mee geraspt.
2 eieren, met 75 ml crème fraîche door elkaar roeren.
beetje zout, peper, nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Als het deeg is ontdooid dan in de springvorm plakken , zo dat er nog randen overhangen.
Doe de geraspte koolrabi daarin met cashewnoten of ander als je die wel in huis hebt.
Daar overheen het eiermengsel gieten.
Zet dit 50 min. in een voorverwarmde oven van 200° C

Terwijl dit in de over staat gaar te worden ben ik de tuin in gelopen om her en der wat slabladeren , rucola, bladmoes, bietenblad, raapsteel en snijbiet te plukken en een aantal bloemen van de Oost Indische kers.
Lekker pittig erbij maar ook voor de kleur.
Meteen feest op je bord.
Maak de sla aan met een dressing wat je lekker vind.

Laat het taartje even een beetje afkoelen , dan kan het een ietwat stollen en dan.....

eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten