woensdag 4 mei 2016

Abrikoos-sinaasappel marmelade

Abrikoos sinaasappel marmelade
200 gr gedroogde abrikoos
3 grote sinaasappels
2dl water
1dl gembersiroop.
uitgeperste citroen
500 gr. geleisuiker

Was de sinaasappels heel goed en ontdoe deze sinaasappels van hun oranje schilletje (julienne)
pers 2 sinasappels uit en maak er eentje schoon en haal alle witte velletjes eraf, ook die tussen de schijfjes sinaasappel.
Doe het water en sinaasappelsap in een pan.
knip of hak de gedroogde abrikoos in stukjes.
Laat dit samen met de sinaasappelsliertjes en gembersiroop een dag staan te weken.


Alles kan door de blender, maar als je van stukjes houdt zou ik het zo laten.
Laat dan alles langzaam en onder goed roeren aan de kook komen.
Kook goed door en doe dan de geleisuiker erbij in de pan.
Laat dit alles ook goed koken en daarna houdt je het goed warm onder voortdurend roeren.
doe af en toe de test of een druppel nog van het bordje druipt of wordt het al stijf.
Wil je echt jam dan duurt dit wel even , maar als je het gebruikt voor door de yoghurt bijvoorbeeld dan is iets dunner ook goed.

Ik gebruik hetzelf door de yoghurt dus dunner en dan kan ik ook minder geleisuiker gebruiken.
als je 1kg op 1kg gebruikt heb je dikke jam smeerbaar voor op brood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten