woensdag 31 juli 2013

Zwiep, zwap


Mijn voorjaarstuin loopt een beetje op z'n end.
De uitbundigheid heeft wel erg goed zijn best gedaan.
Nog 1 kluitje papavers staat nog mooi te bloeien t het en der de zaadbollen.
De andere kluit is een en al zaadbol in al zijn verkleuringen.
De bollen zijn wel zwaar en groot en op dat dunne steeltje staat het behoorlijk te zwieberen met een zuchtje wind.

Alle vrouwenmantel heeft ondertussen te lange stelen gekregen en te zware trossen gele bloemen dus dat is allemaal wijduit gevallen. Het begint ook al behoorlijk te verkleuren.
Ook het groen met paarse bloemen van de aardappelen ligt door de slagregen en harde wind alle kanten uit...beetje een boeltje voor het zicht.

De rabarber heeft enorme bladeren gekregen en neemt wel heel erg veel plaats in , in mijn niet al te grote tuintje.

Het vingerhoedskruid bloeit nog net in de toppen en de rest begint al te zaden... Maar ook deze zijn topzwaar geworden.

Dan zwiept er nog doorgeschoten snijbiet, hoog groeiende rucola , en de radijs is geen radijs meer van te maken , maar bloeit en waait in de wind wel heel mooi.

Tussen al dit gewoeker zie ik nog een tomatenplant onder het 'struikgewas' tevoorschijn komen met wel 3 tomaten...nounou

Een winde heeft zo de gang erin en die doet erg zijn best om de boom en kamperfolie te wurgen.
De kamperfoelie laat al wat bloem vallen en die kelkjes blijven hangen in de spinraggen, want die zijn er ook alweer genoeg. Niet helemaal een zomers gezicht.
En door de grote droogte laat ik het gras iets langer groeien, maar daar komen ook andere dingen ineens omhoog die weer langer zijn dan het gras.

de klimop die ik van het voorjaar flink ingekort heb samen met de buren krijgt ook weer lange uitopers te krijgen , dus daar kan ook wel weer een snoeischaartje bij aan te pas komen.

nou al met al , weer genoeg te doen de komende tijd in de tuin...en het wordt zeker weer om buiten te zijn dus ik kan aan de gang...maar met de aankomende hitte alles maar op zijn tijd en rustig aan. En de schaduwplekken maar opzoeken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten