zaterdag 20 april 2013

Waddenjam

Een plak van zelfgebakken mueslibrood.
Daar een lekkere lik crème fraîche op en daarop jam.
(taartjes bakken heet dat)

In het najaar een fikse wandeling aan de waddenkust gemaakt en onderweg kwam ik een wilde appelboom tegen, rijpe rozenbottels en er stond nog wat zeekraal ..lekker de bovenste puntjes geknipt.
De rest werd al wat houterig.
Thuisgekomen daar meteen jam van gemaakt.
Nou meteen?
De rozenbottels ontpitten is nog een heel karwei maar dat kon nog net buiten op terras nog in het najaarszonnetje.
De wilde appel zorgt ervoor dat de jam goed geleerd en de zeekraal was een verrassing om er eens doorheen te proberen.
Maar bij het proeven van deze jam wordt dat zeker nog eens herhaald.

Mijn lunch met Waddenjam van toen.
De jam heeft een licht zilte smaak, zeker nog denkend aan de waddenwandeling!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten