donderdag 13 juni 2013

Soep van eigen bodem



's Morgens even een rondje door de tuin,  alles bekijken hoe het erbij staat ...en van alles beetje mee plukken , bijvoorbeeld wat :
afgeknapt is oprapen ,
of omvergelopen door buurpoezen,
’in de weg’ staat :
Kortom dit keer een soep-rondje : 

Oregano
Bladmoes
Maggiplant
Peterselie
Ui-stengel
Selderie
Knoflookstengel
dan
het kookwater  van de witlof van gisteren
enkele mungbonen erbij
en mosterdzaad

Laat alles aan de kook komen en dat ruikt al zo lekker.
 Goed door laten koken dan de warmtebron uitdraaien  en laat het langzaam afkoelen.
Als het genoeg is afgekoeld dan door de blender.
Opwarmen en water erbij als je het wat dunner wilt hebben.
Doe alles in een soepkom ....
Dat deed ik ook , maar groen is wel erg groen nu ...
dus terug naar de tuin  en paar bloemetjes van 3-kleuren viooltje geplukt voor de kleur.
Het oog wil ook wat tenslotte!
Er kan een schepje creme fraiche door of voor de pittigheid wat edelgistvlokken of geraspte kaas.
't Is maar net waar je trek in hebt.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten